20121118

උදාස වර්ණ + දීප්තිමත් වර්ණ


කළු - අලු පැහැයට බර උදාසීන වර්ණ වලට මූලිකත්වය දී
දීප්තිමත් පරාසයක වර්ණ යෙදීමෙන්
ප්‍රියජනක සම්පිණ්ඩණ සකසාගත හැක.


 දීකිරි බඳුනකට කිතුල් පැණි හෝ
දිවුල් කිරි බඳුනකට වැනිලා අයිස්ක්‍රීම්
එක් කිරීමෙන් ඉතා රසවත්
අතුරු පසක් සකස් කරගත හැක.

විවිධ රසයන්ගේ  සංගත භාවය මෙන්ම
විවිධ රසයන්ගේ  ප්‍රති විරෝධතාවයත්
මනාව, රිද්මානුකූලව සංකලනය වීමෙන්
රස තීව්‍ර වීම පසිඳුරන්ටම පොදු රීතියකි.

ඇස මුල් කරගෙන
දෘශ්‍ය රූප රස විඳිනවිට
වර්ණ වලටද මෙවන් තැනක් හිමිවෙයි.

වර්ණ පිළිබඳව වැඩි විස්තර සඳහා වර්ණ සිද්ධාන්ත  ලිපිය බලන්න.
























වර්ණ පිළිබඳව වැඩි විස්තර සඳහා වර්ණ සිද්ධාන්ත  ලිපිය බලන්න.

==========================================================
  1. ඡායාරූප ශිල්පයට රීති අවශ්‍යද?
  2. දෘෂ්‍ය කලා රීති
  3. රිද්ම සංකලන රීති සරලව....
  4. රිද්ම ලක්ෂණ - මහගම සේකර
  5. Tangents - දෘෂ්‍ය කලාවේ ස්පර්ශක රීති
  6. S වක්‍ර සම්පිණ්ඩණ රටා
  7. ස්වර්ණමය අනුපාතය හා රීති හැඳින්වීමක්
  8. ස්වර්ණමය අනුපාතය වන්නේ සත්‍යයද? 
  9. ස්වර්ණමය රීතිය නිර්මාණ ශීලීව බිඳීම
  10. ස්වර්ණමය රීතිය පුහුණු වීමට අභ්‍යාස
  11. ස්වර්ණමය රීතිය කෝකටත් තෛලයක් නෙමෙයි.
  12. රීතිවලට යටත්වන්න එපා
  13. රීති කියන්නෙ සිද්ධාන්ත නෙමෙයි. රීති වෙනස්වෙනවා.
  14. ඡායාරූප වල රීති උපයෝගී වෙන ආකාර
  15. සම්පිණ්ඩණයකට අදාළ රීති තියනවාද?
  16. රිද්ම රටා සම්පිණ්ඩණ ප්‍රයෝග
  17. ඡායාරූපයක වැරදි හැදීම - හරිද?
  18. ඡායාරූප ඇල කිරීම හරිද?
  19. ඡායාරූපයක තිරස් හා සිරස් රේඛා ඇද හැදිය යුතුද?
  20. නීති සහ රීති - ගරු කිරීම සහ බිඳීම
  21. රීති බිඳින, අපූර්ව ඡායාරූප..
  22. රීතියද, ඡායාරූපයද?
  23. ඡායාරූපයක සමාන වර්ණ - හැඩ තල කාණ්ඩ හඳුනා ගන්න.
  24. වර්ණ රටා මනසට බලපානවා.
  25. සංගත සහ ප්‍රතිවිරෝධී වර්ණ
  26. වර්ණ රිද්ම සංකලන
  27. රතට රතේ රතු..
  28. ඡායාරූපයකට වර්ණ හොඳද.? කළු සුදු හොඳද?
  29. සම්පිණ්ඩණ සකස් කර ඡායාරූපගත කිරීම අභ්‍යාසයක්..
  30.  ආවරණය -වැදගත් රීතියක් - Clossure

No comments:

Post a Comment